tiistai 7. elokuuta 2012

New Yorkin juustokakku mustikoilla


Toven blogissa törmäsin Leila Lindholmin suosittuun New Yorkin juustokakkuun ja näytti niin herkulliselta että halusin myös itse kokeilla ohjetta!:) Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Tässä ohje hieman muokattuna.
 
Pohja
300 g Digestive keksejä
150 g margariinia
Täyte
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
600 g tuorejuustoa (Philadelphia)
1 prk (200 g) valkosuklaa-lime rahkaa (Valio)
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl pakastemustikoita
 
 
Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Tee täyte. Sekoita keskenään sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelysjauho. Lisää joukkoon tuorejuusto, rahka ja ranskankerma. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kaada seokseen kerma vähän kerrallaan samalla vatkaten.
Sulata valkosuklaa lämpimässä vesihauteessa ja kaada suklaasula täyteseokseen samalla sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikoita. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 minuuttia. (Vuokaa kannattaa pitää uunipellillä jossa leivinpaperia, koska paiston aikana saatta vuoasta vuotaa nestettä.) Sammuta uuni ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 30 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla jos se tummuu liikaa paiston aikana.
Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin vähintään 6-8 tunniksi tai yön yli ennen kuin irrotat sen veitsen avulla vuoasta.

4 kommenttia:

  1. On varmaan pakko kokeilla tätä! =)

    VastaaPoista
  2. Tätä täytyy kyllä kokeilla!
    Juustokakku + mustikat = varma rakkaus! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä reseptistä NIIIIIIIN paljon!! Superhyvää! Kopioim blogiini ja kerroin lähteem :D

    VastaaPoista