torstai 9. elokuuta 2012

Kermatoffee



n. 50 kpl

Ainekset
3 dl kuohukermaa
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl vaaleaa siirappia
50 g voita
1 tl vaniljasokeria 
 
Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos on 120 astetta. Jos et lämpömittaria omista, voit tehdä kokeen tiputtamalla muutaman pisaran kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on sopivaa. Parhaan ja varmimman tuloksen saa kuitenkin käyttämällä mittaria! Lisää lopuksi vielä vaniljasokeri.
 
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n.20cmx25cm). Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Laita vielä tarvittaessa jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa toffee noin 2-3 cm paloiksi. Kääri toffeet leivinpaperiin tai sellofaaniin. Säilytä jääkaapissa. Jääkaapissa toffee kovettuu, mutta pehmenee taas kun ottaa huoneenlämpöön.

1 kommentti:

  1. Tämä on paranneltu resepti toffeesta mitä aina lapsena teimme. Kaadoimme lasillisen maitoa/kermaa, lasillisen sokeria ja nokareen voita pannulla ja keittelimme sitä aikansa ja kumosimme leivinpaperin päälle jäähtymään. Syötiin sitten pois kun oli sen verran jäähtynyt ettei polttanut sormiaan siihen :)

    VastaaPoista