torstai 2. elokuuta 2012

Suklaa-transferilla kuvioidut koristeet


Idean näihin suklaakoristeisiin sain Elämä makeaksi -blogista, jossa suklaa-transferi oli käytetty pikkuleipien koristeluun. Itse tein transferi-kuvioituja suklaakoristeita mutamuffinsseihin!:) Suklaatransferi on siis kalvo, jolla voi tehdä kuvioita suklaan pintaan. Suklaatransferi on helppo käyttää ja siitä voi tehdä myös koristereunuksen esim. juustokakun reunaan.


Laita suklaa-transferi leivinpaperin päälle. Sulata Candy Melts-nappeja tai kuorrutesuklaata mikrossa. Tässä voi myös käyttää tavallista tummaa suklaata, mutta huomioi että valmiit koristeet rupeavat tällöin helposti sulaamaan/pehmenemään huoneenlämmössä..

Kaada suklaata transferin päälle ja levitä lastalla tasaiseksi. Varo osumasta kalvoon! Ei haittaa vaikka suklaata menee transferin reunojen yli leivinpaperille. Anna suklaan jähmettyä. Laita tarvittaessa vähäksi aikaa jääkaappiin jähmettymään.
Käännä ”suklaalevy” ja vedä suojakalvo varovasti pois. Paina muotilla paloja kuvioidusta suklaasta. Jos annoit suklaan jähmettyä jääkaapissa, kannattaa sen ensin pitää hetken aikaa huoneenlämmössä ennen kuin ottaa muotilla kuvioita. Näin suklaa ei halkeile yhtä helposti. Irrota kuviot muotista esim. varovasti venyttämällä muottia. (Tässä vaiheessa saattaa kuvio helposti rikkoontua.)

1 kommentti:

  1. Katoin tota kuvaa ja muistin, että jotan samalaista kuvio voi piirtaa myös kynsille, yhtä taidetta kaikki.

    VastaaPoista