tiistai 14. elokuuta 2012

Kesäinen juustokakku

 

Pohja
1 pss Sunnuntai Cookiemix kaurainen suklaa
½ dl kylmää vettä
¾ dl rypsiöljyä

Täyte
5 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 dl sokeria
2 maustemittaa vaniljajauhetta
3 rkl sitruunamehua     

Pinnalle
mansikoita
mustikoita
mustaherukan lehtiä
syötäviä kukkia

Tee pohja. Sekoita keskenään cookiemix, vesi ja öljy. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjan vuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle. Paista pohja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Tee täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri sekä vaniljajauhe. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakku varovasti veitsen avulla vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla, mustaherukan lehdillä ja syötävillä kukilla.

3 kommenttia:

  1. Upea kesäinen kakku!! Kiva idea tehdä vähän erilainen pohja!
    Minä täällä kovastin mietin, josko myöskin siirtyisin tänne bloggerin puolelle... harmittaa vaan, ettei kommentteja saa siirrettyä, ne kuitenkin olisi kiva saada mukaan.. =(

    VastaaPoista
  2. Joo, tuo pohja oli ihanan suklainen ja sopi mielestäni hyvin tähän kakkuun!:)

    Itse en kadu siirtymistä bloggeriin, kun ei taida vieläkään nuo vuodatuksen sivut kunnolla toimia.. Tosiaan on harmi kun ei saa noita kommenteja siirrettyä mukaan!

    VastaaPoista
  3. Hei, monelle henkilölle kakku on tarkoitettu?

    VastaaPoista